Suomalaiset peliyhtiöt kiirehtivät kilvan pörssiin

Suomalaiset peliyhtiöt kiirehtivät kilvan pörssiin

24.08.2017

Suomalaisilla peliyhtiöillä menee edelleen lujaa, tai jos mahdollista vieläkin lujempaa kuin aiemmin. Tänä vuonna jo kolme peliyhtiötä on kirjautunut pörssiin ja huhujen mukaan myös Roviolla on suunnitteilla kirjautuminen.

 

Vuonna 2017 suomalaiset peliyhtiöt ovat halunneet vahvistaa asemaansa kansainvälisillä pelimarkkinoilla ja sijoituskentällä, sekä haalineet lisää pääomaa listautumalla pörssiin. Listautuneita on jo kännykkäpeliyhtiö Next Games, joka tunnetaan zombie-peli Walking Deadista, konsolipeliyhtiö Remedy, jonka suosituimmat pelit ovat Max Payne- ja Alan Wake -pelit sekä kolmas on kännykkäpelejä tehtaileva Nitro Games. Neljännestä huhutaan, Rovio ei ole varmistanut asiaa vielä.

 

Rovion arvioidaan listautuvan Helsingin Pörssiin kenties jopa jo ensi syyskuussa. Tätä huhua tukevat Rovion viimeaikaiset strategiset ratkaisut, kuten irtautuminen tuote- ja kustannusliiketoiminnasta sekä elokuvatuotannosta sekä keskittyminen ainoastaan peleihin. Rovio on myös muuttanut hallituksen kokoonpanoa niin, että Marimekkon Mika Ihamuotila on nyt hallituksen puheenjohtaja.

 

Roviolla on kehitteillä uusia pelejä sekä jatko-osa Angry Birds -elokuvalle, joka oli menestys. Elokuva ilmestyy vuonna 2018.

 

Pelibisnes on äärimmäistä trendien perässä kikkailua ja todellista tuuria. Ylen uutisten mukaan esimerkiksi Apple Storessa kännykkäpelejä löytyy 700 000, joista suosituimmat 10 vievät kolmasosan koko markkinasta. Mikäli peli ei löydy sadan suosituimman listalta, heruu markkinoiden euroista vain muutama sieltä täältä. Trendit muuttuvat todella nopeasti. Siksi asiantuntijat kehottavat pelialalle sijoittavia pitämään jäitä hatussa jatkuvasti.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun