Peliala ei enää kasva kohisten - ammattitaidon puute osasyynä

Peliala ei enää kasva kohisten - ammattitaidon puute osasyynä

18.04.2017

Pelialan nousikiito on hiipumassa, vaikka edelleen se on yksi Suomen talouden tärkeistä vauhdittajista. Pelien kehittämiseen tarvittaisiin kuitenkin edelleenkin enemmän ammattitaitoista väkeä kuin sitä on Suomessa tarjolla. On siis tärkeää jatkaa pelaamista, jotta ala vetää myös tulevaisuudessa!

 

Arvioiden mukaan suomalaisia mobiilipelejä ja muita Suomessa kehitettyjä pelejä pelaa ympäri maailman yli miljardi ihmistä, sillä suomalaisten pelien osuus mobiilipelimarkkinoista on jopa 7 prosenttia! Ei siis ole kyse ihan turhasta pikku bisneksestä, uutisoi Kauppalehti.

 

Pelialan huikea kasvu on kuitenkin tasoittunut maltilliseen neljän prosentin vuosikasvuun. Alan ammattilaiset muistuttavat, että kasvua ei suinkaan suitse pelien markkinat välttämättä, vaan yksi tärkeä kasvun hidaste on kokeneiden ammattilaisten puute. Näitä pelialan ammattilaisia ja rautaista työvoimaa ei ole Suomessa omasta takaa tarpeeksi, ja ulkomailta on vaikea tuoda työvoimaa. Työvoiman värväys ja palkkaaminen sekä maahantuonti on erittäin hidas ja vaikea prosessi. 18 prosenttia Suomen pelialan työntekijöistä tulee tällä hetkellä ulkomailta.

 

Kasvun hidastuminen näkyy myös työpaikkojen ja yritysten määrässä. Viime vuonna uusia pelistudioita perustettiin 16 kun vuonna 2012 niitä perustettiin 55. Suomalaisia pelistudioita ja -yrityksiä on tällä hetkellä 250, joista yli 50 työntekijää työllistää 10 yritystä ja yli miljoonan liikevaihtoa pyörittää 30 yritystä. Reilusti suurin osa yrityksistä on siis pieniä muutaman juipin studioita, joissa kuitenkin monessa on varmasti ainesta tulevaisuuden rovioksi. Suosituimpia suomalaisia pelejä ovat ehdottomasti olleet Angry Birds, Clash Royale, Quantum Break ja Cities: Skylines.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun