HoloLens sekoittaa todellisuuden ja pelimaailman aivan uudella tavalla

HoloLens sekoittaa todellisuuden ja pelimaailman aivan uudella tavalla

24.10.2016

Microsoftin uudet virtuaalilasit HoloLensit ovat siirtäneet todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden sekoittamisen aivan uudelle tasolle: HoloLens ottaa todellisen ympäristön, johon se lisää hologrammeilla virtuaalimaailman elementtejä. Näitä elementtejä voi muokata, ohjata ja luoda silmillä ja käsillä ohjaamalla.

HoloLens antaa taas pienen, mutta äärimmäisen kutkuttavan aavistuksen siitä, mitä tulevaisuuden pelimaailma tulee olemaan. Se on jotakin ihan muuta kuin mitä mitkään pelikonsolit tai älypuhelimet tarjoavat: se on hologrammeja todellisessa ympäristössä! Katso esittelyvideo täältä:

HoloLens heijastaa hologrammeina elementtejä virtuaalista todelliseen ympäristöön, esimerkiksi omaan kotiin. HoloLensin toimintoja ohjataan sormilla, napauttamalla ilmassa olevia hologrammeja ikään kuin näppäimiä, peukalolla ja etusormella, pään liikkeillä ja silmien liikkeellä. HoloLens virtuaalilaseja voi käyttää muutaman tunnin kerrallaan ja missä tahansa, sillä se käyttää taustallaan Windows 10 järjestelmää sekä pilvipalvelimia.

Tällä hetkellä HoloLensin hinta on reilusti yli 3000 euroa, mikä rajoittaa toki sen laajaa levikkiä. Tulevaisuudessa HoloLensiä kehitetään varmasti erityisesti näkökentän laajentamiseen, sillä tällä hetkellä hologrammit sijaitsevat pienellä näkökenttäalueella, jolloin päätä joutuu liikuttelemaan paljon.

HoloLensiä on kaavailtu käytettäväksi myös hyötykäyttöön, kuten lääkäreille erilaiseen mallintamiseen, miksei vaikka kerrostalon putkiremontin hahmottamiseen ja suunnittelemiseen. Tulevaisuus näyttää, mihin kaikkeen!


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun