Suomalaiset hittipelit tukevat toistensa menestystä

Suomalaiset hittipelit tukevat toistensa menestystä

13.09.2016

Suomalaiset pelifirmat eivät kilpaile maailmalla menestyksestä - toistaiseksi. Hittipeli Hill Climb Racingin kehittäjä uskoo, että kilpailu alkaa verisenä vasta sitten, kun pelien top 10 on suomalaisten hallussa. Siihen saakka suomalaispelifirmat voivat antaa potkua toinen toistensa menestykselle.

Fingesoft -peliyhtiö on yksi viimeisten vuosien suomalaisista menestystarinoista pelialalla. Fingersoftin yksinkertainen mutta hauska mobiiliautopeli Hill Climb Racing on ladattu eri mobiililaitteille jo puoli miljardia kertaa. Fingersoftin toimitusjohtaja Teemu Närhi ja muut yhtiöstä haaveilivat paristakymmenestä miljoonasta latauksesta...

Autopelin jälkeen yritys on julkaissut kymmenkunta peliä, joista yksikään ei ole lähtenyt samanlaiseen lentoon. Tänä syksynä on jälleen tulossa uusi peli mobiiliin. Närhi kertoo Kauppalehden haastattelussa, että heillä oli tiedossa se, että jokaisen pelifirman täytyy tehdä ainakin parikymmentä bulkkipeliä per yksi menestyspeli. Toisaalta valtavan menestyksen huono puoli on Närhen mukaan se, että sitten ihan kohtuullista ja hyvää menestystä ei tule pidettyä minään, tai suorastaan epäonnistumisena. Vaatimukset siis kasvaa.

Hill Climb Racing julkaistiin yhtiön perustamisen jälkeen vuonna 2012. Tämän jälkee Fingersoftin yrittäjistä tuli jo yhdessä tilikaudessa miljonäärejä ja samanalainen tulos on jatkunut sen jälkeenkin.

Hill Climb Racing pelissä ajetaan mäkisessä maastossa autolla tai muulla kulkuvälineellä, jossa on hyvät jouset. Peli on Närhen mukaan helposti lähestyttävä, mutta syvällinen peli. Hän myöntää pelin olevan edelleen firman selkäranka, jonka kehittämiseen ja jatkojalostamiseen panostetaan edelleen kovilla panoksilla.

Närhi on ehdottomasti sitä mieltä, että suomalaiset pelifirmat vetävät menetyksen imuun myös muita pelifirmoja, eivätkä suinkaan kilpaile vielä keskenään maailman markkinoilla.

- Kun on vallattu pelien top 10, sitten alkaa verinen taistelu, Närhi kuittaa.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun