Pikselipeli onkin erittäin vaativa pakenemishaaste

Pikselipeli onkin erittäin vaativa pakenemishaaste

17.12.2015

Videopelaajien sivustolla, Konsolifin, löydettiin tämän vuoden laajasta videopelivirrasta yksi kiinnostava, mutta äärimmäisen haastava strategiapeli, The Escapists.  Pelin idea on yksinkertainen: pako vankilasta. Siihen yksinkertaisuus sitten loppuukin.

The Escapists nostettiin suomalaisella videopelien arvostelu, esittely ja keskustelusivustolla yhdeksi vuoden kiinnostavimmista Xbox-peleistä. Lyhyestä arvostelusta päätellen peli on äärimmäisen haastava ja vaativa, ja vaatii todella suurta nokkeluutta, älykkyyttä ja asioiden huomioonottokykyä.

The Escapistsin ideana on paeta vankilasta. Pelissä on erilaisia vankiloista, joissa on ihan tavallinen päiväohjelma nimenhuutoineen, ruokailuineen, kuntosaleineen ja työaikoineen. Kuvioissa on tietysti joukko erilaisia vanginvartijoita sekä tietysti erilaisia vankikavereita, joista voi löytää sekä vihamiehiä että ystäviä.

Koko peli perustuu siihen, että vankilassa oleva vanki suunnittelee pakoa ja alkaa toteuttaa sitä. Pelissä ohjaillaan ja neuvotaan hyvin vähän, joten kaikki tapahtuu yrityksen ja erehdyksen kautta. Kannattaa siis varautua siihen, että pelin kanssa saattaa joutua viettämään hyvin pitkiä aikoja...

Kaikenlaiset pakokeinot ovat mahdollisia, mutta ne pitää miettiä ja suunnitella äärimmäisen huolellisesti. Kaikkea irtilähtevää voi käyttää työkaluina, vankikavereita suunnittelukavereina tai muuten vain apuna. Kaikenlaisen todistusaineiston suhteen pitää olla äärimmäisen tarkkana ettei jää kiinni: esimerkiksi tunnelia kaivaessa hiekkaa tulee melkoisesti ja se hiekka täytyy piilottaa eripuolille vankila-aluetta... Paon suunnittelu ja toteutus täytyy tehdä mahdollisimman huomaamatta, joten päivärytmiä kannattaa noudattaa, nimenhuutoja ei kannata jättää välistä, koska tällöin vanginvartijoiden epäilykset heräävät...

Katso videonpätkää pelistä:


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun