Pelifirmat lahjoittavat vanhat koneensa vähävaraisille

Pelifirmat lahjoittavat vanhat koneensa vähävaraisille

19.11.2015

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paanasen mielestä teknologian puute vähävaraisissa perheissä on tällä hetkellä suurin eriarvoistava tekijä. Hänen mukaansa jokaisella koneella on merkitystä tulevaisuuden kannalta.

Supercellin perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen kertoi tällä viikolla pelialan Facebook ryhmässä joulukeräyksestä, jossa pelifirmat voivat lahjoittaa vanhat koneensa ja tablettinsa eteenpäin. Haasteeseen on lähtenyt mukaan jo kaikki Suomen nimekkäimmät pelifirmat, kuten Rovio, Next Games, Remedy, Neogames ja RedLynx. Haasteeseen osallistuvien firmojen lista kasvaa koko ajan vauhdilla.

Haasteen taustalla on huoli kalliin teknologian eriarvoistavasta vaikutuksesta: vähävaraisen perheen pojalla tai tytöllä ei välttämättä ole samanlaisia mahdollisuuksia tietyillä aloilla, luin lapsilla, joilla on ollut käytössään ajankohtainen teknologia. Paanasen mukaan jokainen tietokone on tärkeä, siksi hän haluaa lahjoittaa vanhat koneensa tarvitseville.

Keräyksen järjestää Tukikummit ry, joka on organisoinut kaiken keräyksen logistiikkaa ja koneiden tietoturvaa myöten valmiiksi. Pelifirmojen on siis todella helppo osallistua keräykseen, sillä heiltä ei vaadita mitään muuta kuin vanhojen toimivien koneiden luovuttamista. Koneet on ilmeisesti tarkoitus jakaa joululahjoiksi.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun