Miksi peleistä ei tehdä hyviä elokuvia? Tässä syy

Miksi peleistä ei tehdä hyviä elokuvia? Tässä syy

15.07.2015

Videopeleistä on yritetty monta kertaa tehdä elokuvaa - surkealla menestyksellä. Upeinkin videopeli latistuu surkeaksi farssiksi, kun siitä yritetään vääntää elokuva. Miksi ihmeessä? Onhan upeista kirjoistakin saatu varsin menestyksekkäitä elokuvia.

Nyt tälle löytyi selitys, sillä The Game Theorist - youtubekanavalla videolla avataan varsin syvällisesti tätä asiaa. Videon mukaan syy huonoihin elokuviin on yksinkertaisesti siinä, että kukaan ei ole edes yrittänyt tehdä kunnollista elokuvaa videopelistä!

Tässäkin määräävät markkinat ja kaupallisuus. Tuottajat ostavat suosituimpien pelien lisenssit niiden markkina-arvon vuoksi. Niistä yritetään vääntää jonkinlainen elokuva, huolimatta siitä, onko videopelin tarinassa lainkaan ainesta elokuvaksi. Taustalle huomiotta jäävät sellaiset videopelit, jotka eivät välttämättä ole yhtä suosittuja ja mediaseksikkäitä, mutta niiden tarinallinen juoni saattaisi kuitenkin taipua erinomaiseksi elokuvaksi.

Video antaa paljon myös muita syitä ja näkökulmia pelien ja elokuvien maailmaan. Siinä käsitellään tuotannon ja verolainsäädännön kiemuroita ja valotetaan muutenkin pelielokuvien taustaa syvällisesti. Loppujen lopuksi siinä haastetaan elokuvaa uudistumaan: olisiko elokuvan aika lähestyä videopeliä eikä toisin päin?

Katso video tästä: 


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun