Poliisi varoittaa: Valvo lastesi pelaamista, muuten voi tulla iso luottokorttilasku

Poliisi varoittaa: Valvo lastesi pelaamista, muuten voi tulla iso luottokorttilasku

28.05.2015

Lapsi voi tietämättään kerryttää vanhemmilleen jopa tuhansien eurojen luottokorttilaskun pelaamisella. Poliisi muistuttaakin vanhempia olemaan kiinnostuneita lastensa pelaamisesta ja keskustelemaan yhdessä nettipelaamisen riskeistä.

Oulun Poliisi jakoi muutama viikko sitten Facebook-seinällään kuvitteellisen tarinan, jossa lapsi oli pelannut netissä 1500 euron laskun tietämättään. Vanhemmat luulivat, että luottokorttitiedot oli kaapattu ja tekivät rikosilmoituksen. Kävi ilmi, että lapsi oli pyytänyt vanhempiaan ostamaan virtuaalista rahaa Play-kaupasta. Vanhempi oli ostanut, syöttänyt luottokorttinsa tiedot kauppaan. Tiedot olivat tallentuneet ja sen jälkeen lapsi oli ostellut yhtä sun toista, välillä vähän ihmetellen, miten nyt pystyy kaikkea vapaasti ostamaan.

Tällaisessa tilanteessa poliisi ei voi tehdä muuta, kuin kehottaa vanhempia olemaan enemmän valveilla lastensa pelaamisen suhteen. Poliisi muistuttaakin Facebook-päivityksellään vanhempia olemaan kiinnostuneita lastensa pelaamisesta eikä vain pitämään sitä lasten höpötyksenä.

Lasten kanssa on myös hyvä käydä nettipelaamisen realiteetteja läpi. Virtuaaliraha maksaa oikeaa rahaa, joka täytyy tienata työnteolla. Lapselle on syytä teroittaa sitä, että luottokortilta lähtevä raha on ihan oikeaa rahaa. Kannattaa myös poistaa lasten koneelta luottokorttitiedot, jotta vahinkoja ei pääse syntymään.

Poliisin mukaan on myös joitakin tapauksia, joissa lapsi on varastanut vanhempien luottokorttitiedot ja syöttänyt ne peliin kaverien ohjeiden perusteella.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun