Japanilaisten pelien kulta-aika on auttamatta ohi!

Japanilaisten pelien kulta-aika on auttamatta ohi!

14.05.2015

Hyvästi Supermariot ja muut japanilaisten pelien ikonit! Japanilainen pelisuurvalta on auttamatta ysäriä, mennyttä aikaa, jolla ei ole enää mitään tekemistä nykyisen pelimaailman kanssa.

Pelimaailma on liukunut yhä enemmän kohti mobiilia ja ilmaispelejä. Tässä maailmassa japanilaisilla suurpeleillä ole enää mitään saumaa: Chris Kohler kirjoittaa Wired-nettilehdessä, että japanilaiset videopelistarat eivät yksinkertaisesti ole pysyneet kyydissä mukana.

Yhdeksänkymmentäluku ja vielä 2000-luvun alkukin oli japanilaisten pelitalojen, massivisten videopelien, joita ostettiin joka kotiin kalliilla rahalla. Japanilaisia pelejä pelataan peliohjaimilla, niissä on superstaroja ja niiden tekemiseen on laitettu rahaa mutta niin niistä on saatukin.

Nyt, 2010-luvulla videopelit ja pelikonsolit alkavat olla historiaa, sillä nettikirppurit täyttyvät käytetyistä pelikonsoleista. Nyt pelataan pelejä mobiililaitteilla, tableteilla ja puhelimilla. Nämä pelit ovat aluksi ilmasia, on sitten pelintekijän mielikuvituksesta kiinni, kuinka aikoo pelillä tienata. Tämä pelimaailma on lännen.

 


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun