Pelit rikastuttavat lapsen leikkiä

Pelit rikastuttavat lapsen leikkiä

20.11.2014

Tietokone- ja tablettipelit laajentavat lapsen mielikuvitusta ja rikastuttavat leikkiä. Pelit puheeksi -projektin tarkoitus on saada myös vanhemmat ja kasvattajat tästä vakuuttuneeksi.

Tänään vietetään Lapsen oikeuksien päivää ja tällä viikolla niiden teemaviikkoa. Teemaviikon kirvoittamana myös Ehkäisevän päihdetyön EHYT:n peliasiantuntijat levittävät pelitietoutta Pelit puheeksi -projektin myötä. Asiantuntijat haluavat muistuttaa, että myös lapsella on oikeus pelaamiseen.

Pelit puheeksi -projektin myötä halutaan saada aikuiset käsittämään, että pelaaminen on osa nykyajan lasten leikkiä, se on tullut jäädäkseen. 

Projektiasiantuntijoiden Teresa Tenkasen ja Mikko Meriläisen mukaan pelit viihteenä ja leikin muotona ovat ihan hyvää toimintaa, ja ne rikastuttavat leikkiä ja leikkikulttuuria. Yle Uutiset haastatteli peliasiantuntijoita. 

Digipelit usein demonisoidaan lähes päihteen kaltaiseksi, vaikka niistä voisi olla hyötyä ja iloa lapsen elämään, tosin sopivassa määrin. Pelit myös koukuttavat, joten aikuisen tehtävä on valvoa pelaamista. Siksi kaikkein antoisinta ja hyödyllisintä olisi, jos aikuinen ja lapsi pelaisivat yhdessä, edes silloin tällöin. Näin myös vanhempi pääsisi enemmän sisälle digipelien maailmaan eikä ehkä turhaan pelkäisi sitä.

Peliasiantuntijoiden mukaan digipelit ovat hyvinvarusteltuja ja viihdyttäviä leikkikenttiä, joiden sopiva käyttö sekä rikastuttaa elämää, rentouttaa että kehittää lasta.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun