Pelit Ahvenanmaalta

On ollut mahdollista hankkia pelit Ahvenanmaalta muuta Suomea halvemmalla, sillä Ahvenanmaalta pystyi tilaamaan arvonlisäverottomasti alle 43,48 euron lähetyksiä. Verovapaasti on myyty pelien lisäksi vaatteita, leluja, muistikortteja, piilolinssejä, elokuvia, kirjoja, värikasetteja, monenlaisia teknisiä laitteita. Monilla kuluttajilla olikin hyviä kokemuksia ostoksista Ahvenanmaalta. Laki muuttui vuoden 2013 alusta. Ahvenanmaan hintaetu on nyt siis historiaa, sillä eduskunta hyväksyi lakimuutoksen pienimmästä perittävästä arvonlisäverosta, joka nykyisin on viisi euroa aiemman kymmenen euron sijaan. Tämän takia myös arvonlisäverottomasti tilattavien tuotteiden hintaraja tippui 22 euroon. Yleensä kaikki uudet konsolipelit maksavat tätä enemmän, joten halvat pelit Ahvenanmaalta ovat siinä mielessä historiaa. Lakimuutos tehtiin siitä syystä, että valtiovarainministeriön mielestä verovapaat tuotteet vääristävät kilpailua ja vievät valtiolta vuosittain 15 – 20 miljoonaa euroa verotuloja.

Ahvenanmaan kautta toimivia verkkokauppoja ovat edelleen ainakin Verkkokauppa.com, vpd.fi, Coolshop.fi, CDON.com sekä puolenkuunpelit.com. Näiden verkkokauppojen kautta voi pelit Ahvenanmaalta ostaa edelleen, mutta arvonlisäverouudistuksen jälkeen ei enää yhtä edullisesti kuin ennen vuotta 2013.

Verkkokauppa.com on tietotekniikan, viihde-elektroniikan ja kodinkoneiden vähittäismyyjä, jolla on Internetissä olevan verkkokaupan lisäksi kolme myymälää – Helsingin Jätkäsaaressa, Pirkkalassa ja Oulun Kaakkurissa. Lisäksi yrityksellä on edustamiensa merkkien lisäksi omia tuotemerkkejä. Yhtiö on harjoittanut sähköistä kaupankäyntiä aina perustamisestaan 1992 alkaen.

Vpd.fi on suomalaisen pelialan pioneeri. VPD on uusien video- ja PC-pelien sekä tarvikkeiden myyntiin erikoistunut liike. Valikoima kattaa vakuuttavan valikoiman pelejä eri alustoille. Liike on toiminut jo vuodesta 1992 alkaen ja verkkokauppa on perustettu vuonna 2006. Yritys ottaa myös vastaan käytettyjä konsolipelejä, joista saatu vaihtohyvitys tai lahjakortti käy maksuvälineenä suoraan liikkessä myytäviin tuotteisiin.

Coolshop on verkkokauppa, joka on perustettu vuonna 2009. Se toimi aluksi Tanskassa, Ruotsissa sekä Isossa-Britanniassa ja nyt vuodesta 2010 alkaen myös Suomessa. Coolshopilla on jo yli 400 000 tyytyväistä asiakasta. Coolshop.fi myy mm. pelejä ja konsoleita, leluja, kauneudenhoitotuotteita, elektroniikkaa, kodin sisustustuotteita sekä urheilun liittyviä tuotteita. Coolshop myöntää kaikille tuotteilleen ilmaiset toimituskulut Suomen mantereelle. Nettisivuilla ilmoitetut hinnat sisältävät siis myös toimituskulut, joten mitään piilotettuja kuluja ei siis tule. Tuotteet toimitetaan joko Tanskan Aalborgin tai Ahvenanmaan Maarianhaminan varastosta. Coolshop antaa myymilleen tuotteille hintatakuun Tutustu takuun ehtoihin verkkosivun osoitteessa coolshop.fi.

CDON.com on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva verkkomyymälä. Myymälän valikoimiin kuuluu musiikkia, elokuvia, pelejä, kirjoja, viihde- ja kodinelektroniikkaa sekä monipuolinen valikoima erilaisia vaatteita ja kenkiä. Yritys on perustettu vuonna 1999. Yrityksen musiikki- ja peli tarjonta koostuu sekä fyysisistä cd-levyistä, että ladattavista tiedostoista (downloads), joita voit kokeilla ennen ostopäätöksen tekemistä. CDON.comista voit myös ostaa dvd-elokuvia tai vuokrata nettielokuvia.

Puolenkuun Pelit on jo 15 vuoden ajan toiminut luotettavana ja asiakaspalveluun panostavana pelien toimittajana. Myymälät sijaitsevat Lahdessa, Kouvolassa sekä Tampereella. Lahden myymälän kautta hoituvat mm. verkkokaupan asiakaspalvelut ja toimitukset sekä verkkokaupan varastotietot. Liike ostaa, myy ja vaihtaa kaikenlaisia pelejä ja konsolilaitteita. Myös tuotetoimitukset Ahvenanmaan varastolta luvataan ilman postituskuluja. Tutustu verkkokauppaan tarkemmin osoitteessa puolenkuunpelit.com.

Prisman verkkokauppa ei ole tarjonnut toimituksia Ahvenanmaalta, mutta koska halvat pelit Ahvenenmaalta ilman arvolisäveroa ovat nyt historiaa, kannattaa Prisman monipuoliseen pelivalikoimaan ehdottomasti tutustua. Kaikista verkkokaupan tuotteista olet oikeutettu saamaan S-Bonusta. Osa tuotteista on alennettuja vain verkkokaupaan kautta ostettaessa. Muista myös, että Bonus tuplana -kampanjan aikana tehdyistä ostoksista saat kaksinkertaisen Bonuksen.

Pelejä verkosta ostaessa kannattaa myös tarkistaa mahdolliset alennuskoodit ja lipukkeet osoitteista alennuskoodeja.fi sekä alennus.fi. Näillä saatavat alennukset voivat olla hyvinkin houkuttelevia, ja niinpä ei välttämättä enää harmita lainkaan, että halvat pelit Ahvenanmaalta eivät ole enää saatavilla!

Ahvenanmaalta ostamisesta lyhyestiEi yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun